carregant...
Recursos i eines del Francesc: ZoomIt. Zoom i escriptura sobre pantalla

dilluns, de març 03, 2008

ZoomIt. Zoom i escriptura sobre pantalla

ZooIt és una eina força útil per als que tot sovint emprem presentacions.
Ens permet aproximar a detalls del monitor, escriure damunt la pantalla, crear-hi formes, dibuixar a mà alçada...
Senzillament cal descarregar-lo i portar-lo al mateix llapis USB (pendrive) on normalment hi allotgem la presentació. No cal cap mena d'instal·lació.
Mitjançant una combinació de tecles senzilla ja podem actuar damunt la pantalla.

  • Zoom (Ctrl + 1): tot i que podem configurar la nostra combinació de tecles preferides i activar aquesta útilitat, per a fer ènfasis en aspectes especifics de la nostra presentació; després amb la roda del nostre ratolío amb les fletxes de dalt i a baix en nostres teclat, podem apropar-nos o distanciar-se.
  • Dibuix (Ctrl + 2): també podem configurar la nostra combinació de tecles preferides i activar-la, llavors podrem fer ovals, rectangles, fletxes, línies rectes (pressionant les tecles TAB, CONTROL esquerre, CTRL+SHIFT esquerre SHIFT esquerre respectivament) o dibuix a mà alçada en diversos colors com a verd, groc, taronja, vermell, i blau, pressionant les tecles G, I, O i B . També podem tenir una "pissarra" de fons blanc o negre pressionant la tecla ""W" o "K" respectivament, que ens permetrà en instants poder estar dibuixant el que necessitem.
  • Escriure ("T"): per entrar en mode de dibuix pressionem la tecla "T" i ja podem teclejar damunt la pantalla el text.
  • Timer (Ctrl + 3): ens permet definir una quantitat de temps i començar un compte regressiu, amb l'avantatge de tenir-la sempre a la vista amb diferent nivells de transparència i posició.
  • La tecla ESCAPE ens neteja la pantalla i tornem a la manera inicial.


Informació extreta de: Sr. Xavier Piñol i geeks